Uređuje se fasada na zgradi Ekonomsko-trgovinske škole

Zajedničkim ulaganjima lokalne samouprave i pokrajinske administracije u gradu i selima biće adaptirane ustanove obrazovanja, kulture, zdravstva i socijalne zaštite. Među školama koje će biti uređene tokom građevinske sezone je i Ekonomsko-trgovinska škola.

-Počelo je uređenje fasade na zgradi Ekonomsko-trgovinske škole u kojoj se odvija kabinetska nastava. Sredstva za radove obezbedila je lokalna samouprava, dok je pokrajinska administracija donirala materijal. Cilj je poboljšanje kvaliteta rada u školama, a sa popravkama ćemo nastaviti i u narednom periodu. Gradska uprava obezbediće sredstva za izvođenje radova, a Pokrajina neophodan građevinski materijal – istakla je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika.

Fasada na delu Ekonomsko-trgovinske škole uređuje se posle pet decenija jer je bila u lošem stanju.

-Za đake ekonomske škole i Gimnazije “Dušan Vasiljev”, kao i za rekreativce koji ovde borave ovo će sada biti puno prijatniji ambijent. Inicijativa za adaptaciju fasade potekla je od gradonačelnika Pavla Markova, uz čiju pomoć su radovi i počeli – rekao je Tomislav Bartolić, direktor Ekonomsko-trgovinske škole.

Očekuje se da će posao biti završen za dve nedelje. U radove će biti uloženo oko 650 hiljada dinara.