Uređuje se Centralno groblje

Centralno groblje u Kikindi je pod ingerencijom JP “Kikinda”. Od osnivanja novog preduzeća radi se na tome da se svakodnevno ažurira evidencija, kao i da se ovaj prostor uređuje.

-Bitni pomaci se vide. Radimo na tome da površinu koja je zauzeta sa grobnim mestima proširimo na slobodne zelene površine – istakla je Branka Živaljević, šef službe groblja JP “Kikinda”.

Centralno groblje ima oko osam hiljada grobnih mesta, a uskoro će ih biti za hiljadu više. Radi se i dokumentacija za proširenje groblja na prostoru Barande gde će se nalaziti novi kompleks što je u planu za 2018. godinu.

Na groblju su proširene i popločane staze, a ozeleniće se i kružne rundele. Naša sagovornica dodaje da se vidi i bitan pomak u finansijama.

-Preuzeli smo preduzeće sa godišnjim prihodom od 3,7 miliona dinara, a naš promet prošle godine bio je 8,3 miliona dinara – rekla je Branka Živaljević.

Uređuju se i površine između grobova koje služe za upijanje viška vode. U planu je i da se na ulazu u groblje od ulice Distričke postavi javna rasveta.