Uređeno 450 kilometara atarskih puteva

Na teritoriji grada Kikinde u toku je uređenje atarskih puteva. U ovaj posao prvi put su uključeni i poljoprivrednici koji na ovaj način pomažu i sebi i lokalnoj samoupravi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Nosioci aktivnosti su poljoprivrednici i uspeli smo da animirmo pedsetak njih koji su završili uređenje 450 kilometara puteva. Lokalna samouprava pomogla je pri kupovini nafte, ali deo poljoprivrednika se odrekao ove pomoći jer im je u cilju da se putevi koje često koriste urede na pravi način -istakao je Imre Kabok, član Gradskog veća.

U organizaciji kompletnog posla uključene su mesne i zajednice.

Učešćem u ovoj akciji poljoprivrednici su dokazali da su odgovorni kako prema sebi tako i prema široj zajednici – rekao je Kabok.

U ataru ima oko 2.000 kilometara puteva.

Deo atarskih puteva je uzurpiran i konstantno radimo da stanemo na put tome. Završili smo deo uređenja puteva na Vodicama i nastavljamo dalje – dodaje Imre Kabok.

Naš sagovornik ističe da je od nadležnog Ministarstva poljoprivrede stigla saglasnost za organizovanje drugog kruga licitacije državog zemljišta:

-Licitacija je 3.i 4. aprila u Kulturnom centru. Svi zainteresovani zemlju koja se izdaje mogu da pogledaju od ponedeljka, 25. marta. U drugom krugu mogu da učestvuju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva iz Srbije. Nadam se da ćemo izdati veći deo zemljišta od 4.000 hektara koliko je ostalo za drugi krug

Zemlja koja se izdaje u drugom krugu većinom su livade i pašnjaci, ali ima i oko 100 hektara obradivih površina. Početna cena umanjena je 20 odsto u odnosu na prvi krug licitacije kada je bila 194 evra za hektar.