Unapređena zdravstvena zaštita dece

U želji da unapredi zdravstvenu zaštitu dece lokalna samouprava donela je odluku da se otvore dve pedijatrijske ambulante. Ambulante su velika pomoć roditeljima koji žive daleko od Dečijeg i Školskog dispanzera. Objekte, koji su počeli sa radom pre tri meseca, obišao je gradonačelnik Pavle Markov.

-Cilj je da se na najbrži i najefikasniji način pruži medicinska pomoć svoj deci. Do sada je pedijatrijska služba Doma zdravlja bila smeštena na samo jednom mestu, tako da su gužve i čekanje na pregled bili česta pojava. Sada je rad umnogome poboljšan – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Građani koji žive u drugom i trećem rejonu mogu zdravstvene kartone svoje dece da prenesu u ambulante u nekadašnjoj MZ “Nikola Francuski” ili u Mikronaselju.U ambulantama su bile neophodne rekonstrukcije, kao i kupovina medicinskih aparata , nameštaja, informatičke opreme, tako da je uloženo više od sedam miliona dinara iz gradskog budžeta.

-Zahvaljujem se gradonačelniku Pavlu Markovu, kao i članovima gradske uprave koji su prepoznali koliko je važan ovaj projekat. Posebno se zahvaljujem tvorcu ove ideje, dr Milovanu Blažiću, čiji je motiv bio da se približimo što više možemo svim našim sugrađanima – rekla je dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja.

Pedijatrijska ambulanta u nekadašnjoj MZ “Nikola Francuski” radi od od 6.30 do 10.30 sati, a na Mikronaselju od 10.30 do 13.30 časova.

-Imamo oko 300 kartona u novim ambulantama i do sada je urađeno više od 2.500 pregleda.Ovo je ogroman korak u radu pedijatrijske službe u našem gradu – kazala je dr Vesna Tomin, načelnica Dečijeg i Školskog dispanzera.

U novim ambulantama radi pedijatar, dr Ivana Savković, a roditelji, ukoliko žele da im se deca leče u novotvorenom prostoru, moraće za novog izbaranog lekara da odaberu dr Savković.