Unapređena stomatološka zaštita dece

U Domu zdravlja u toku je realizacija projekta “Svi zdravi zubi u 12. godini života”. Cilj projekta koji je podržalo Ministarstvo zdravlja sa tri miliona dinara jeste da se ukaže deci koliko je važna oralna higijena naročito u uzrastu kada mlečne zube zamenjuju stalni, rekla je stomatolog dr Maja Vasić, kooridantorka projekta.

-Projekat je rađen u više projektnih aktivnosti. Prva je bila zdravstveno-vaspitni rad koji je obuhvatio učenike petih razreda svih osnovnih škola u gradu i selima. Nakon toga imali smo ambulantni rad sa decom odnosno stomatološke preglede kako bi stekli uvid u to kakvo je zdravlje zuba – istakla je dr Maja Vasić.

Deo projekta je i nabavka stomatološke opreme tako da je u dečiju stomatološku ambulantu postavljena nova stomatološka stolica vredna 720.000 dinara.

Izrađen je i sajt www.dzkistomatologija.com na kom mogu da se pronađu sve informacije vezane za sam projekat, ali i rad stomatološke službe. Realizacija projekta počela je u decembru 2019. i trajaće do marta ove godine. Projektom je obuhvaćeno 417 osnovaca i u narednom periodu biće obavljeni kontrolni pregledi.