Umetnost ruši granice: Lansirana raketa „Sculpture Terra 001“

Događaj za pamćenje upriličen je na prostoru Ateljea „Terra“, jer je višestruki svetski i evropski šampion u raketnom modelarstvu Miodrag Čipčić lansirao prvu umetničko-komunikacionu raketu „Sculpture Terra 001“:

-Možemo reći da smo ovaj model pripremili kao sondažnu raketu, odnosno za ispitivanje atmosfere. Unutra se nalazi elektronski uređaj, koji će nam direktno slati informacije o tome kakvo je stanje u atmosferi.

Kako kažu organizatori ovog nesvakidašnjeg događaja, uspešno lansiranje budi nadu svih ljubitelja svemirskih istraživanja i umetnosti u mogućnosti potencijalnog „bliskog susreta” sa naprednim vanzemaljskim civilizacijama.

U Centru za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ ističu da su ponosni na to što se ovako bitan događaj za naš grad, državu, ali i celo čovečanstvo odvija baš na prostoru Ateljea.

Na planeti Zemlji „Terra“ više nema konkurenciju, tako da na ovaj način pokušava da nađe sebi slične u dalekom svemiru. Ujedno, događaj je posvećen i velikom umetniku Stenliju Kjubriku, čiji rad je večita inspiracija za one koji „širom zatvorenih očiju“ vide dalje.