Uloženo 450 miliona dinara u infrastrukturu i projekte

Planirana ulaganja u putnu infrastrukturu, zamenu dotrajale vodovodne mreže, izgradnju kanalizacione mreže, uređenje trotoara, izgradnju i rekonstrukciju objekata su ostvareni. Član Gradskog veća Milivoj Linjački na poslednjoj sednici podneo je odbornicima i javnosti detaljan izveštaj i istakao da je uloženo 450 miliona dinara:

 

 

 

 

 

-U izgradnju pijace do sada je uloženo 23,6 miliona dinara. Završena je projektno-tehnička dokumentacija vredna 10 miliona dinara za nekadašnji Rasadnik odnosno Slobodnu carinsku zonu čija izgradnja je planirana u narednom periodu.

U zamenu vodovodne mreže uloženo je 20 miliona dinara.

-Urađeni su projekti detaljne regulacije za ŽNR i Strelište i u toku je izrada projekta za izgradnju fekalne kanalizacije – rekao je Linjački.

Odbornik SNS-a Željko Reljin preneo je kako kaže zahvalnost meštana trećeg rejona gde je u toku izgradnja 1,8 kilometara kanalizacione mreže:

-U slivu Šumice u toku je izgradnja fekalne kanalizacije. Tamo ima stotinak domaćinstava koji već deceniju čekaju kanalizaciju.

Zakrpljeno je 20.000 metara kvadratnih udarnih rupa, izgrađeno 54 parking mesta, dok je izgrađeno i rekonstruisano 11 kilometara trotoara u gradu i selima. Rasveta je postavljena u centru Novih Kozaraca, Iđošu, Bašaidu, Nakovu, Banatskom Velikom Selu i Sajanu, a do kraja godine završiće se rasveta u Bloku 35 i 36 i u SC “Jezero”. Završena je projektno-tehnička dokumentacija za postavljanje semafora na raskrsnici Miloša Velikog i Stevana Sremca, kod ŽAK-ovog stadiona u ulici Stevana Sinđelića, na raskrsnici ulica Vuka Karadžića i Zmaj Jovine.

-Postavljene su kamere na Gradskom trgu, kao i kamere koje će beležiti saobraćajne prekršaje – dodao je Milivoj Linjački.

U toku je izgradnja mostova na Starom jezeru, kao i izrada projektno-tehničke dokumentacije za kružni tok na ulazu u Bašaid iz pravca Zrenjanina.

-Urađena je projektno tehnička dokumentacija za rekonstrukciju ulica: Zmaj Jovine, Partizanske, Mihajla Pupina, Braće Tatić, Vojina Zirojevića, Uglješe Terzina i Svetozara Miletića – dodao je Linjački.

Značajna sredstva opredeljena su i za: sanaciju crkve u Iđošu, rekonstrukciju Gerontološkog centra, uređenje Vatrogasnog doma u Banatskom Velikom Selu , radove u vrtiću “Poletarac”, suvenirnicu u okviru Muzeja “Terra”,sanaciju fasade Kulturnog centra, uređenje “Naše kuće”.