Ulaganja u seoske mesne zajednice

U budžetu grada za infrastrukturno ulaganje u mesne zajednice opredeljeno je 40 miliona dinara, ali će na raspolaganju biti više sredstava. Kako je u emisiji “Rezervisano” objasnio Goran Dumitrov, član Gradskog veća deo sredstava ostao je od prošle godine.

-Preneta sredstva su opravdana i odnose se na izgradnju kapela u Banatskoj Topoli i Novim Kozarcima, kao i na radove na crkvi u Iđošu koji nisu mogli da se završe u predviđenom roku. Tako će sela imati na raspolaganju imati 50 miliona dinara s tim što će biti i dodatnog asfaltiranja glavne ulice u Novim Kozarcima – istakao je Goran Dumitrov, član Gradskog veća.

U Mesnoj zajednici Mokrin biće urađen Plan detaljne ragulacije prečistača za fekalnu kanalizaciju i parcele za prvu radnu zonu. U toku je javna nabavka za asfaltiranje seoskih saobraćajnica.

-Reč je o lokalnim putevima koji se nalaze između sela koji će biti popravljeni i krpljeni od udarnih rupa.Ove godine izdvojena su sredstva da se doradi projekat za most između Mokrina i Iđoša odnosno Kikinde i Iđoša preko Mlake na kanalu Dunav- Tisa- Dunav. Asfaltiraće se i u Nakovu – rekao je Dumitrov.

Asfaltiranje je planirano i u Banatskom Velikom Selu, kao i deo ulice Ivana Milutinovića u Mokrinu.

-Bašaid ima na raspolaganju pet miliona dinara , a prošle godine uradili su kvalitetne projekte za asfaltiranje dve ulice. U ovom mestu pojavio se problem jer je deo Doma kulture u privatnom vlasništvu, tako da je moguće da će sredstva biti preusmerena za kupovinu ovog objekta – kazao je Goran Dumitrov.
Sličan problem postoji i u Banatskioj Topoli koja već duže vremena pokušava da otkupi Dom kulture. U ovom selu nastaviće se izgradnja dve kapele.