Udruženju “Velikoselke” 200.000 dinara na konkursu “Telekoma Srbija”

U okviru projekta “UdruŽene” kojim kompanija Telekom Srbija podržava žensko poreduzetništvo i osnažuje žene da aktivno učestvuju u razvoju lokalnih zajednica sredstva za unapređenje rada dobilo je Udruženje žena “Velikoselke”. Tim povodom Banatsko Veliko Selo posetili su gradonačelnik Pavle Markov i direktorka sektora za odnose sa javnošću “Telekoma Srbija” Marija Bošković koja je istakla da se ova komapnija zalaže za rodno ravnopravan tretman žena:

 

 

 

 

 

 

 

-Trudimo se da ulažemo u zajednicu i da osluškujemo njene potrebe. Kompanija “Telekom Srbija” ulaže i u: zdravstvo, obrazovanje, mlade, kulturu, umetnost, očuvanje kulturne baštine i tradicije. Upravo smo zbog toga zajedno sa Savetom za rodnu ravnopravnost Vlade AP Vojvodine rešili da podržimo 20 udruženja žena koje se bave očuvanjem tradicionalnih zanimanja

Gradonačelnik Pavle Markov dodao je da gradska uprava podržava rad udruženja žena:

-U proteklih nekoliko godina grad Kikinda sa posebnom pažnjom odnosi se prema očuvanju starih zanata, kao i prema udruženjima žena sa naših sela. Iz godine u godinu naša podrška svakodnevno se povećava. Drago mi je da i drugi prepoznaju rad žena na području sela. Udruženje “Velikoselke” podržavamo svake godine. Naročito je važan njihov humanitarni rad .

U ime udruženja žena zahvalilia je predsednica Dragana Đurđević:

-Komapnija “Telekom Srbija” prepoznala je naše aktivnosti i humanitarni rad. Deo sredstva ćemo uložiti u adaptaciju prostorija, a deo je namenjen Onkološkom odeljenju Opšte bolnice.

Udruženje od prošle godine svako novorođenče u selu daruje poklon paketom. Ovo je bila prilika da se on uruči Radojki Vasiljević Zorić koja je nedavno rodila sina Danila. Udruženje “Velikoselke” broji 50 članica čiji je cilj da sačuvaju stare običaje od zaborava i da ih prenose mlađim generacijama