Udruženje žena grada Kikinde uručile donaciju OŠ „Feješ Klara“

Udruženje žena grada Kikinde posetilo je Osnovnu školu „Feješ Klara“ i doniralo joj pomoć u vidu školskog pribora, gardarobe i slatkiša. Donacija je skromna, ali je od srca, kaže Tanja Korom, predsednica udruženja i dodaje:

-Našim planom za 2017. godinu predviđeno je da posetimo i jednu osnovnu školu. Ovoga puta je to „Feješ Klara“. Želimo da im pomognemo koliko god smo u mogućnosti.

Pomoć, koliko god skromna bila, nama će mnogo koristiti, kaže Verica Sredojev, učiteljica u dnevnom boravku, kojem je donacija i namenjena:

Zahvaljujem se na poklonima Udruženju žena. Mnogo nam znači kada dobijemo bilo šta. Iako smo solidno opremljeni, desi se da nešto zafali, pa nam ovakva i slične donacije dobro dođu.

Dnevni boravak funkcioniše u okviru škole već nekoliko godina. Njegova svrha je da pomogne deci da savladaju školske obaveze, ali i da u njemu kvalitetno provode slobodno vreme.

Tanja Korom izraz

ila je zahvalnost članicama udruženja, kojih ima oko 60. Nije im teško da organizuju ovakve događaje, a u narednom periodu, već tradicionalno, učestvovaće na svim velikim manifestacijama u Kikindi i okruženju.