Udruženje “Naša kuća Kikinda” na putovanju iznenađenja

Udruženje „Naša kuća Kikinda“ je na osnovu projekta „Nisi sam“, organizovalo putovanje iznenađenja za članove, ali i za prijatelje udruženja.

Ekskurzija je organizovana   uz podršku grada. Naime, kako je objasnila predsednica udruženja Jovanka Bajšanski, namera je bila da se organizuje putovanje iznenađenja, koje će se pamtiti:

-Projekat smo počeli da realizujemo baš ovim putovanjem. Kako i naziv projekta  kaže “Nisi sam” to je bio motiv da osim naših članova, pozovemo i sve prijatelje i saradnike, ali i sve one koji imaju neku tužnu životnu priču zbog koje su usamljeni i ne žele nigde da idu, da ih ovako pokrenemo. Pošto sam ja turizmolog, osmilsila sam ovo putovanje iznenađenja. Prva naša destinacija bila je banja Pačir.

Pačirska banja se nalazi neposrednoj blizini Bačke Topole a i Subotice, ima uređeno kupalište sa termalnom vodom jedinstvenom u Vojvodini i uopšte u ovom delu Evrope. U dva sata smo imali prijem kod divne žene Borke Racić, koja nas je sve ugostila u svom dvorištu.

 

Ipak, kako Bajšanski objašnjava najveće iznenađenje je tek sledilo, Nakon dve godne posetili su Amelu Mehičić, koja je nekada bila član kikindskog udružena, ali već dve godne boravi u Domu za lica ometena u razvoju “Otthon” u Staroj Moravici:

 

-To je bilo najveće iznenađenje. Mi smo nju poveli sa sobom i ona je provela ceo dan sa nama. Svim štićenicima Doma “Otthon” smo odneli poklone i namera nam je da animiramo sve ljude dobre volje i članove dugih udruženja da se organizuju i posete ove ljude, kojih trenutno u Domu ima više od 200.

Kako Bajšanski objašnjava jednodnevna ekskurzija iznenađenja je počela u prvim jutarnji satima i završila se u rano veče. Namera udruženja je da na ovakav način animiraju prijatelje, sugrađane, članove drugih društava i udruženja da se organizuju i druže i na taj način da pokažu da niko nije sam, baš kako i glasi naslov njihovog projekta.