Učenici škole “Sveti Sava” sakupili 300 kilograma plastičnih čepova

Svi učenici OŠ “Sveti Sava” zajedno sa zaposlenima od početka školske godine uključili su se u humanitarnu akciju sakupljanja plastičnih čepova. Svakog dana količina sakupljene plastike se povećavala, a đački parlament odlučio je da plastične čepove donira organizaciji “Čepom do osmeha”. Udruženje “Čepom do osmeh” u proteklih deset godina kupila je i donirala 33 pomagla deci sa smetnjama u razvoju.

 

 

 

 

 

 

 

-Koliko je humana, ova akcija je i ekološka. Sakupljamo plastične čepove u svim školama, vrtićima i ustanovama u Srbiji. Čepove prodajemo Reciklažnom centru i od dobijenog novca kupujemo pomagla deci sa smetnjama u razvoju. Obezbeđujemo električna kolica, lapotopove i računare za slepu decu, električni bicikl i drugo – istakao Boriša Petković, Udruženje “Čepom do osmeha”.

Đaci su u akciju uključili svoje roditelje, rođake i prijatelje, a uspeli su da sakupe 300 kilograma plastičnih čepova.

-Veliko nam je zadovoljstvo što su učenici sami doneli odluku da čepove doniramo udruženju koje pomaže da se kupe pomagala za decu sa smetnjama u razvoju. Na ovaj način oni su pokazali koliko su humani – rekla je Svetlana Mirčić Vukobrat, nastavnica fizičkog vaspitanja.

I druge škole, vrtići i ustanove u gradu takođe prikupljaju plastične čepove kako bi pomogli osobama sa invaliditetom da imaju kvalitetniji život.