U Zaštitnoj radionica “Lira” uveden novi proizvodni program

Pre nešto više od dve godine vlasnik Zaštitne radionice “Lira” postala je nemačko-srpska holding kompanija “K&M Invest”. Jedan od suvlasnika “Lire” Branislav Bugarski ističe da se puno toga promenilo od momenta preuzimanja:

 

 

 

 

 

 

-Od firme koja je radila sa gubitkom uspeli smo da preduzeće posluje pozitivno. U “Liri” imamo 101 radnika od kojih je sedamdesetak osoba sa invaliditetom. To 25 procenata više zaposlenih u odnosu na period od pre dve godine.

Delatnosti “Lire” bile su podeljene su tri segmenta: proizvodnja zaštitne odeće i ostale odeće od tekstila, odeljenje koje se bavilo proizvodnjom proizvoda od kože i eko kože poput zaštitnih radnih rukavica, kecelja i prevlaka za ručnu kočnicu za automobilsku industriju. Treća delatnost je bila servis za higijenu koji obuhvata održavanje zelenih površina i unutrašnje higijene za fabrici.

-Imamo novi izvozni program, a na stranom tržištu prodamo 80 odsto proizvoda. Radili smo za automobilsku industriju, a sada radimo za industriju nameštaja. Specijalizovali smo se za tržišni segment sa kojim verujemo da ćemo biti konkurentni u budućnosti. Radili smo godinu i po dana za automobilsku industriju i to za kompaniju čiji su klijenti “mercedes”, “audi”, “porše”. Danas najviše proizvodimo delove za nameštaj koji se ugrađuju u kuhinje tačnije to su mehanizmi za zatvaranje i otvaraje fioka. Radimo u saradnji sa velikom austrijskom kompanijom – istakao je Branislav Bugarski.

Proizvodi se izvoze u Austriju i Nemačku. U fabriku se ulaže već dve godine u kontinuitetu.

-Najvažnije je što smo firmu koja je poslovala sa minusom uspeli da dovedemo do pozitivnog poslovanja, a da pri tom nismo izgubili nijednog radnika – zaključio je Bugarski.

Naš sagovornik ističe da se u ovoj firmi uvek radi za poznatog kupca. U toku su pregovori za proširenje proizvodnje u oblasti šivenja za automobilsku industriju.