U VŠSSOV upriličen svečani prijem za poslednju generaciju studenata specijalističkih studija: Od naredne godine master

Pesmom i igrom mališana iz kikindskih vrtića pozdravljeno je 50 studenata Visoke škole strukovnih strukovnih studija za obrazovanje vaspitača.

Direktor škole, dr Zoran Mijić, izjavio je da je ove godine vladalo veliko interesovanje za specijalističke studije:

-Ovo je poslednja generacija koja je upisala specijalističke studije drugog nivoa obrazovanja. Od naredne školske godine, one će biti prvog nivoa i mi ih više nećemo upisivati, nego ćemo imati master strukovne studije. Ponosni smo što smo ove godine upisali svih 50 studenata i popunili dozvoljenu kvotu. Sigurni smo da smo jedina škola u Srbiji koja je popunila dozvolu za rad koju je dobila za specijalističke strukovne studije.

Specijalističke strukovne studije obuhvataju šest modula:

-Moduli koji se izučavaju na specijalističkim strukovnim studijama su Inkluzivno obrazovanje i vaspitanje i Metodike razvoja govora, likovnog stvaralaštva, fizičke kulture, upoznavanja okoline, muzike i scenske igre. Ove godine nemamo upisane studente samo na modulu likovnog stvaralaštva.

Kako Mijić naglašava, obrazovanje je nešto što neprocenljivo i u njega se uvek isplati ulagati. Stoga, već zaposleni vaspitači i studenti koji su završili osnovne studije imaju mnogo razloga da nastave školovanje. On dodaje da je jedina visokoškolska ustanova u našem gradu spremna je za master studije.

Svečanom prijemu prisustvovali su profesori Škole, koji su poželeli studentima puno uspeha u nastavku obrazovanja. Specijalističke studije traju godinu dana, nakon čega se dobija zvanje strukovni vaspitač specijalista.