U vrtiću “Kolibri” sa mališanima radi 16 vaspitača, u osam grupa

 U vrtiću „Kolibri“ koji dežura tokom letnjih meseci svakoga dana u periodu od 6 do 17 sati sa decom , koja su raspoređena u osam vaspitnih grupa radi oko 16 vaspitača i oko 15 pomoćnih vaspitača. Kako je objasnio koordinator u dežurnom vrtiću, vaspitač Đorđe Zeljković, tokom leta u PU „Dragoljub Udicki“ jedan od objekata preuzima dežurstvo. Obično su to bili vrtići „Miki“ ili „Plavu čuperak“, ali ovoga jula i avgusta je tu ulogu preuzeo vrtić „Kolibri“ Sa  mališanima  rade vaspitači i pomoćno osoblje:

-Ovako je ujedno omogućeno roditeljima, ali mališanima, pa čak i samom kolektivu da se upoznaju sa uslovima rada u drugim vrtićima. Ove godine nema dece iz seoskih sredina. Broj mališana, koji borave u vrtiću tokom letnjih dana varira i kreće se od 90 do 130. Radi se do 17. avgusta. Plan se ostvaruje na osnovu individualnog rada svakog vaspitača.

A kada su igra i zabava u pitanju, mališanima je najlakše da pronađu zajednički jezik i da se prepuste igre, bez obzira iz kog vrtića da dolaze.

Cena boravka mališana, tokom leta u vrtiću funkcioniše kao i tokom cele godine. Roditelji koji su prijavili boravak svoje dece, dovode ih svakodnevno. U slučaju izostanka , mora postojati potvrda od lekara, ili se priložiti pisana potvrda razloga nedolaska mališana. Nova školska godina kreće od trećeg septenbra, a kako Zeljković navodi popunjena su sva mesta, čak se traži i mesto više, tako da se razmišlja o otvaranju novih grupa.