U većini plastenika smrzla se salata

Zoran Božin, povrtar iz Kikinde pretpeo je veliku štetu izazvanu niskim temperaturama. Od 5.500 strukova salate koja bi do kraja meseca dospela za branje smrzlo se više od polovine.
-Salata se smrzla jer je temepratura dostizala i minus 20 stepeni. Prema prvim procenama šteta je oko 100 hiljada dinara. Pošto otopli znaću kolika je konačna cifra – istakao je Zoran Božin, povrtar.

Konstantni minusi desetkovali su rod u većini plastenika. Iako postoji mogućnost da se rod dogreva, većina povrtara nije iskoristila ovu pogodnost jer su zime u proteklih nekoliko godina bile blage. Plastenici se najčešće dogrevaju podnim grejanjem, električnoim grejačima ili kotlovima na čvrsto gorivo. Iako poseduje kotao Božin ga nije uključio jer bi on umnogome poskupeo proizvodnju, a cena salate koja košta  od  25 do 30 dinara za komad, nije se menjala duže od decenije.
Većina onih koji se bave plasteničkom proizvodnjom zagrevaju biljke agril folijama, međutim one nisu bile dovoljne da zaštite rod.Dva plastenika u poljoprivrednom domaćinstvu Božin prostiru se na hiljadu kvadratnih metara.