U toku zamena prozora na Dečijem i Školskom dispanzeru

Dečiji i Školski dispanzer nalaze se u dve zgrade izgrađene početkom 20. veka. Prethodnih godina dosta je ulagano u bolju zdravstvenu zaštitu dece i omladine, ali ono što je bio dugogodišnji problem na koji su više puta ukazivali zaposleni, zahvaljujući lokalnoj samoupravi sada se rešava.

 

 

 

 

 

 

 

-Najveći problem bili su prozori na obe zgrade. Oni nisu obnavljani od kada su objekti izgrađeni tako da su poprilično propali. Svaki put kad padne malo veća kiša prostorije su se punile vodom. To nam je u poslednje dve godine predstavljao veliki problem – istakla je dr Vesna Tomin, načelnica Dečijeg i Školskog dispanzera.

Naša sagovornica dodaje da je podrška od grada Kikinde stigla u pravi čas:

-Objekat je izgrađen 1890-tih, tako da je stolarija na zgradi stara i preko 100 godina. Do sada nije bilo suštinskih radova na rekonstrukciji drvenarije. Gradska uprava odobrila je dva miliona dinara tako da će biti zamenjeni svi spoljašnji prozori na zgradama.

U Školskom dispanzeru obnova prozora je pri kraju, a u Dečijem će najveći deo biti urađen za dve nedelje.

-Zbog specifične arhitekture u Dečijem dispanzeru dok se sređuju prozori ne možemo da budemo u tom prostoru. Radićemo u ambulanata u ulici Rade Trnića 17 i Svetosavskoj 105 – kaže dr Tomin.

Zgrade oba dispanzera su pod zaštitom države tako da se radovi izvode uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika Subotice.Dve nedelje će Dećiji dispanzer biti izmešten, a radovi će biti završeni za mesec dana.Osim prozora biće obnovljene i roletne koje su na većini prozora polomljene.