U toku radovi u Prihvatnom centru za migrante u Kikindi

U nekada upravnoj zgradi 29. Novembra”, koja je određena kao Prihvatni centar za migrante, izvode se radovi za pripremu zgrade radi eventualnog prihvata migranata. Pre desetak dana 42 radnika Komesarijata za izbeglice izvodili su grube zidarske radove. Ovih dana se radi na sanaciji podova, električnih instalacija, vodovodne mreže, a obavljaju se i finalni molerski radovi.
wp_20161031_13_37_45_pro

Ranije je Javno preduzeće „Kikinda“ raskrčilo prostor oko zgrade i iskopalo bunar, a oni koji ovih dana izvode radove, zaposleni su u Komesarijatu i raznih su profesija. Ostatak poslova obavljaće firme koje putem tendera odredi lokalna samouprava.
wp_20161031_13_36_56_pro

Za sada je nepoznanica kada će radovi biti gotovi, ali iz Komesarijata za izbeglice i migracije, saznajemo da radovi moraju biti okončani do kraja kalendarske godine. O dolasku migranata u ovaj Prihvatni centar, zna se još manje. Zima će biti nepredvidiva po pitanju broja migranata u Srbiji, pa se, ukoliko ne bude potrebe, centar u Kikindi možda neće ni koristiti.
wp_20161031_13_34_29_pro
Ukoliko se bude koristio, ovaj centar, pretpostavka je da u njemu može biti smešteno oko 200 migranata. Iz Komesarijata tvrde da moraju biti spremni za veći priliv migranata, te su radovi na pripremi objekata ubrzani.