U toku kampanja “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”

EKO timu SBB fondacije i tim Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda i ove godine, nakon najveće manifestacije „Dani ludaja“ nastavili su kampanju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

Društveno odgovorna kampanja„Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ ima svoj nastavak i ove godine. Tim povodom Eko tim SBB fondacije danas i sutra je u Kikindi, kako bi nakon manifestacije „Dani ludaje“ učestvovao  u akciji čišćenja i ukazali sugrađanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

Ova kampanja, kako je naveo menadžer poslovne jedinice SBB-a u Kikindi, Nenad Tešin četvrtu godinu zaredom tradicionalno i kontinuirano sprovodi akciju u našoj zemlji uz podršku gradova, brojnih javnih ličnosti, medija, udruženja, organizacija:

-Zadovoljstvo  nam je što smo ponovo u ovoj akciji. Danas u Kikindi, nakon manifestacije “Dani ludaja”, pomažemo, kako bi se sve dovelo u red i grad imao onaj svoj lepi izgled. Danas čistimo centar, sutra smo u Mikro naselju.

EKO timu SBB fondacije pridružio se i tim Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda, navela je  Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivrede i ruralni razvoj GU Kikinda:

-Još jednom smo dokazali da smo najbolji, ne samo u organizaciji manifestacije “Dani ludaja” koja je ove godine bila najmasovnija, te je i sam postupak čišćenja bio daleko obimniji. Kontrola je poverena Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, celodnevnim aktivnosstima u tri smene.

Ono što je bilo vrlo primetno i što su komentarisali i sugrađani ali i gosti je grad koji je i ove godine dokazao da i nakon tako velike manifestacije, uz prisustvo nekoliko desetima hiljada učesnika, ima dobar tim, koji zna pravila dobre organizecije. Sutra je akcija čišćenja planirana u Mikro naselju, u kojoj će učestvovati đaci OŠ „Žarko Zrenjanin“.