U toku je projekat “Nauči-primeni-kreni”

Program Coca-Cola podrška mladima “Nauči-primeni-kreni” počeo je u našem gradu drugi krug radionica u toku ove godine. 26 polaznika tokom trodnevnih radionica imaju priliku da sa sertifikovanim stručnjacima unaprede svoje lične veštine i steknu praktična znanja koja će im pomoći u potrazi za poslom.

Kompanija Coca-Cola pokrenula je inovativne programe koji omogućavaju mladima da tokom i nakon formalnog obrazovanja steknu nova znanja i veštine. Kroz radionice sa mladima  radi Dejan Živković psiholog sertifikovan u oblastima Organizacione i terapijske transakcione analize. Treningom se bavi 13 godina, a do sada je održao više od 500 treninga u osiguranju, maloprodaji i civilnom sektoru:

 

-Ovde se dtužimo tri dana. Program nudi mladima vrlo praktične savete kako da dođu do posla. Bili smo u junu u Kikindi, ali ovoga puta je još bolji odziv. Većina nije do sada radila i nije pohađala ovakve radionice. Važno je da i u ovako manjim mestima organizujemo radionice, kako bi  mladi imali jednake mogućnosti.

 

Mladi sugrađani kroz ovakve treninge uči o uspešnoj komunikaciji, administraciji, pravljenju poslovnih planova i upravljanju projektima. U sjajnoj atmosferi, mladi tokom tri dana stiču nove veštine, koje će im, prema njihovim rečima biti veoma korisne.

Teme kojima se radionice bave su: Profesionalna orijentacija, Uspešna komunikacija, Upravljanje projektima, Poslovni planovi, Poslovna administracija i Kako do posla.

Projekat je pokrenula kompanija Coca cola, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, zatim  Nacionalnom službom za zapošljavanje i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i NALED-om. Kako organizatori dodadaju osnovni razlog za pokretanje ovakvog vida edukacije je namera da mladi ostanu u Srbiji i nađu dobre poslove u nekim od velikih kompanija koje posluju u našoj zemlji.