U toku je betoniranje platoa ispred olimpijskog bazena SC “Jezero”

U toku su radovi na betoniranju platoa, koji se nalazi ispred velikog otvorenog olimpijskog bazena. Radovi su usledili nakon što je ustanovljeno da je betonska ploča dosta potonula, te da je, kako je objasnio ditrektor SC „ Jezero“ Slobodan Marinkov, došlo do kontra pada.

Osim ovih radova, za koji će biti izdvojeno 450 hiljada dinara, kako ovbjašnjava Marinkov, tokom proteklih meseci radilo se na sređivanju hostela, koji se nalazi u Omladinskom naselju. Urađena je ograda, kapija, sređene prostorije vešeraja, a montirana je i recepcija u drvenoj montažnoj kući, koja je smeštena na ulazu u naselje.

Kapacitet hostela, sada se već popeo na 90 ležajeva, smeštenih u posebnim paviljonima, sa omogućenim korišćenjem zasebnih kupatila, kao i sa upotrebom trpezarije i drugih pogodnosti.

U centru su u isčekivanju da se počnu radovi u okviru projekta, za koje su im sredstva od EU, u iznosu od oko 98 hiljada evra, odobrena preko Ministarstva omladine i sporta. Sezona bi trebalo da počne negde 10 juna, a iz ovog Centra najavljuju novinu u toku ovoga leta, a to je novi sistem kontrole pristupa. Kako je rekao Marinkov neće biti klasične prodaje ulaznica, već će biti uvedena kartica, ili narukvica sa bar kodom i sa čitačem. Cena karata, čija će prodaja početi već sredinom maja, će biti ista kao već godinama unazad, što podrazumeva 200 dinara za odrasle i 150 dinara za decu.