U toku izrada strategije za rešavanje problema apoteka

Lokalna samouprava intezivno radi na rešavanju nezavidnog položaja u kojem se našla Apotekarska ustanova “Kikinda”, kao i sve državne apoteke u Srbiji.

-Razmatra se nekoliko strategija čiji je cilj da se nađe trajno rešenje, ne sedimo i ne čekamo. Ideja je da sačuva delatnost, jer Kikinda ima zavidnu mrežu apoteku. Strategija postoji i još uvek je u toku njena izrada, a  očekujem da bude završena za nekoliko nedelja – istakao je Nemanja Đukić, sekretar Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove.

Povodom rešavanja problema u državnim apotekama održano je niz sastanaka u nadležnom Ministarstvu kojem su prisustvovali i predstavnici grada Kikinde, gde je istaknuto da država nema kapaciteta da se izbori sa problemom.

Apotekarska ustanova “Kikinda” odnedavno ima 14 objekata u gradu i selima s obzirom na to da je za apoteku na Trgu srpskih dobrovoljaca 47 plaćan zakup tako da ugovor nije produžen. Na poslednjem zasedanju Skupštine grada za v.d. direktora postavljen je Nino Žuvela, a najviše problema ima sa potraživanjima poverilaca koja su oko 100 miliona dinara.