U „Terri“ otvorena izložba slika i crteža Jelene Jakonić

Izložba crteža i slika Kikinđanke Jelene Jakonić otvorena je u galeriji Terra. Uz velike zdravstvene probleme od samoga rođenja, ova umetnica uspela je da svoju vizuru sveta dočara kroz likovni rad. Usled izliva krvi u mozgu, Jelenin vid trajno je ošetećen, a lekari predviđaju da će u kasnijem životu nastati totalno slepilo. Ipak, ova umetnica pravi je borac, koju krase samo pozitivne misli.

-Hvala Bogu, ja sam srećna što mogu da radim i što imam svoje boje uz koje mogu da stvaram.

vlcsnap-2016-09-24-11h55m48s71

Svoj rad opisuje kao neplanski, jer kada krene da slika ili crta često odstupi od prvobitne misli. Zbog toga traži pomoć od svog najbližeg okruženja. Njene slike odišu najlepšim osećanjima, poput onih koji je prate dok stvara svoja dela.

-Čak i kad sam tužna, moja dela su svetlih boja. Retko kad koristim tamnije nijanse, a i kad se to desim, pomešam ih sa nekom svetlijom nijansom.

Formalno umetničko obrazovanje nikada nije stekla, ali nekoliko kikindskih umetnika zapazili su njen talent. Pored samostalnih izložbi u okviru Organizacije slepih „Severni Banat Kikinda“, Jelena Jakonić do sada je izlagala i u Beogradu.