U Tehničkoj školi se nadaju istom broju odeljenja

U Tehničkoj školi još uvek ne znaju koji su to smerovi, koje bi mogli ove godine ponuditi osmacima. Tri područja rada, elektrotehnika, mašinstvo i saobraćaj, kojima raspolaže ova škola već dugi niz godina i koji predstavljaju atraktivan izbor za mlade, ipak će imati izvesnih izmena, rekla je direktorica ustanove, Nadica Bogdan.

Kada je mašinstvo u pitanju  tu će doći do izvesnih izmena, pogotovo kod trećeg stepena obrazovanja. Uvodi se dualno obrazovanje, za zvanje opetarer mašinske obrade, za 15 učenika, i za zvanje bravar- zavarivač, takođe za 15 učenika. Što se saobraćaja tiče, kao područja rada jedino tu neće biti izmena. Inače, zabrinutost, koju je izrazila Bogdan nije  bez razloga, jer  nikada se nije ovoliko dugo čekalo na rezultate apliciranja.

U ovoj školi se plaše da im ne ukinu jedno odeljenje, četvrtog stepena, za područje rada elektrotehnike. Škola raspolaže informacijom da u Domu učenika “Nikola Vojvodić”  86 učenika je baš iz ove škole. Tehnička škola radi prezentacije u Banatskom Aranđelovu, Kneževcu, Ostojićevu, Padeju, Podlokanju, Stepi, Radojevu, Novom Bečeju, Molu sve u nameri da bi se deci dala ponuda široke lepeze zanimanja da se sami opredele.

Nadica Bogdan je direktor, koji je na čelu škole već osam godina, a koja se ovog juna povlači iz prosvete i upoznata je sa svim mogućnostima kako škole tako i samih učenika, te stoji iza toga da je najbitnije izaći u susret učenicima, ponuditi im što kvalitetnija zanimanja, koja će im omogućiti da se zaposle i ostvare svoju životnu egzistenciju. Inače, školi su odobrena sredstva od pokrajine, za izradu tehničke dokumentacije projekta školskog dvorišta, koji će tokom narednog perioda uraditi u saradnji sa SSŠ „Miloš Crnjanski“ i VŠSSZOV.