U SSŠ”Miloš Crnjanski” od sledeće godine, u najavi novi smer

Od 2006. godine škola nosi ime našeg poznatog romanopisca, pesnika i diplomate Miloša Crnjanskog. Misija ove škole, koja po 57 put slavi svoj dan je osposobljavanje mladih generacija da spremno i odgovorno nastave svoje profesionalno usavršavanje.

Škola, kako je navela zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić, dugi niz godina uživa podršku lokalne samouprave, koja je prepoznala potencijal, kako u kadru tako i u učenicima koji se opredeljuju za ovu školu:

 -Meni je zadovoljstvo što sam danas tu sa kolektivom i sa učenicima ove škole. Istakla bih da je škola  jedna od četiri  škole srednjoškolskog sistema u našoj zajednici, koja je  veoma značajna i bitna. Škola u svom radu, a pogotovo u poslednje vreme je pokazala da ide u korak s vremenom, da modernizuje svoj rad, uvodi nove profile, nove smerove u skladu s vremenom, potrebama privrede i naše lokalne zajednice. Takođe bih pohvalila i učenike i profesore koji su pokazali sposobnost prihvatanja  inovacija i novih tendecija u obrazovanju. Lokalna samouprava je bila i danas je tu da podrži ovakav rad, da pomogne što smo radili u svakoj prilici. Ja im čestitam njihov žan i želim im puno uspeha.

Učenicima škole je pružena široka osnova profesionalnog znanja, veština i navika koje će im pomoći da stručno udovolje zahtevima savremenog poslovanja i budu spremni na različite situacije u svojim budućim poslovnim karijerama, rekao je direktor škole Milorad Karanović i dodaoda će u  narednom periodu ova škola planira da uvede jedan novi obrazovni profil za zvanje operater prehrambene industrije, koji bi se bazirao na konditorskoj proizvodnji:

-U narednom periodu u planu je OPI. Gledamo da neke od socijalnih partnera uvedemo u rad naše škole, a mislimo prvenstveno na “Banini”gde bi obrazovali učenika koji bi radili u konditorskoj industriji.

Škola ukupno ima 350 učenika raspoređenih u 16 odeljenja, u 4 područja rada: pekar i prerađivač mleka, arhitektonski tehničar,  medicinski tehničar i tehničar za zaštitu životne sredine. Srednju stručnu školu “Miloš Crnjanski” je tokom protekle nastavne godine eksterna komisija ocenila najvišom ocenom.