U SSŠ “Miloš Crnjanski” obrazovni profil, Hemijsko tehnološki tehničar

Prema planu upisa u srednje škole, koji će ovih dana biti objavljen iz SSŠ „Miloš Crnjanski „ najavljuju da ove godine neće biti obrazovnog profila za zvanje Tehničar za zaštitu životne sredine, ali, prema najavi v.d.direktora škole, Milorada Karanovića, zainteresovani osmaci će imati mogućnost odabira četiri obrazovna profila, od kojih je jedan nov, obrazovni profil za zvanje Hemijsko tehnološki tehničar.

Kako je Karanović objasnio, ove godine će biti omogućen upis učenika za zvanje smer medicinska sestra tehničar, koji traje 4 godine i spada u područje rada Zdravstvo i socijalna zaštita.

Arhitektonski tehničar je smer koji objedinjuje nauku i umetnost, a nastava se odvija u savremenim kabinetima, opremljenim priborom i računarima. Kombinovano odeljenje pekar-prerađivač mleka je trogodišnji profil. Smanjen je broj opšte obrazovnih predmeta, a povećan broj stručnih predmeta i praktične nastave. Za oba smera važi činjenica da će paralelno sa školovanjem učenik će imati i mogućnost sticanja prakse kroz rad u firmi, koja je saradnik škole, čime se daje prilika učeniku za brže zapošljavanje. Inače, SSŠ „Miloš Crnjanski“ će biti domaćin republičkog takmičenja iz hemije, koje će biti održano od 12. do 14. maja. Očekuje se učešće 22 škole, a među njima je i ekipa škole domaćina, koja se već priprema za nadmetanje.