U slivu Šumice izgrađeno 1.600 metara fekalne klanalizacije

Izgradnja fekalne kanalizacije u slivu Šumice počela je 1. avgusta, a ovih dana gradilište se vraća u prvobitno stanje. Izgrađeno je 1.600 metara kanalizacione mreže u ulicama Šumice, Šumičino sokače i delu Bašaidskog puta.

 

 

 

 

 

 

-Naredne godine planiramo nastavak radova. Radiće se u drugom delu ulice Bašaidski drum i Šumičin put, a biće obuhvaćen i Karlovački drum – istakao je Milan Makivić, tehnički direktor JP “Kikinda”.

Ukupno će u ovom delu grada biti izgrađeno 1.800 metara primarne i 900 metara sekundarne mreže. Za radove je izdvojeno 35 miliona dinara iz budžeta Grada Kikinde, dok je 10 miliona odobrio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Lokalna samouprava, JP “Kikinda” i pomenuti pokrajinski sekretarijat intezivno rade na tome da i stanovnici Železničkog Novog Reda i Strelišta takođe dobiju fekalnu kanalizaciju.

-U toku je izrada planske dokumentacije i projektovanje kanalizacije upotrebljenih voda za Strelište i Železnički Novi Red. Još u ova dva naselja u gradu ostalo je da se izgradi kanalizaciona mreža. Planiramo izradu planske dokumentacije, a potom i projektne dokumentacije za Put za pristanište i ulicu Vodice – rekao je Makivić.

Završetkom radova u slivu Šumice fekalnu kanalizaciju imaće više od 90 odsto domaćinstava u Kikindi.