U Novim Kozarcima prioritet asfaltiranje

Mesna zajednica Novi Kozarci raspolagaće sa više od 10 miliona dinara budžetskih sredstava. Iz gradske kase izdvojiće se znatno više novca za investicije nego prethodnih godina.

-Tri miliona dinara utrošeno je na postavljanje hidroizolacije na fudbalskom stadionu. Ostatak novca upotrebiće se za asfaltiranje kompletne Krajiške ulice, a ukoliko preostane sredstava novu podlogu dobiće i ulica Mladena Stojanovića. U planu je i rekonstrukcija dela puta od Novih Kozaraca do Ruskog Sela gde su radovi završeni na polovini puta između dva sela – istakao je Dragoljub Ćosić, predsednik MZ Novi Kozarci.

U toku je izrada projektne dokumentacije za uređenje prostora oko jezera „Strelište“. Za ovu namenu opredeljeno je 600.000 dinara.

-Projekat se odnosi na uređenje postojećeg jezera, samog prostora oko jezera i na izgradnju četiri bungalova. Investicija je vredna oko 20 miliona dinara. Mesto je odlično za sportski ribolov, a često nam dolaze pecaroši iz Rumunije i Mađarske kojima želimo da ponudimo mogućnost da više dana provedu u našem selu – kaže Ćosić.

Planovi su i spoljašnje uređenje objekta mesne zajednice, Doma kulture i dve velike sale.Samodoprinos na mesečnom nivou iznosi 180.000 dinara. On se troši na tekuće održavanje u selu, a najviše za košenje 24 hektara zelenih površina.