U nedelju u „Lanetu” premijera „Zunzarine palate”

Ansambl jedinog dečijeg teatra u gradu vredno radi kako bi u nedelju sve bilo spremno za premijeru.

Ovoga puta, najmlađu pozorišnu publiku obradovaće „Zunzarinom palatom“, jednom od najpopularnijih dečijih priča o glavnoj junakinji muvi zunzari i njenim prijateljima:

-To je slojevita priča o tome kako treba zajedno da živimo u zajednici i harmoniji. To prevazilazi samo vrtić i školu već uopšte kao grad, kako bi trebalo da se prožmamo i da imamo interakciju jedni sa drugima, kako bismo mogli da uživamo, objašnjava glumac i direktor Dečijeg pozorišta „Lane“ Aleksandar Maletin.

Želja da se ova priča Brane Cvetkovića postavi na sceni „Laneta“ postoji godinama. Ipak, zbog njene kompleksnosti čekao se pravi momenat za izvođenje:

-Mi već dugi period pričamo o „Zunzarinoj palati“ i trebalo nam je rešenje za nju kako ćemo da je radimo. Moramo da vodimo računa o tome da predstava koju uradimo bude „mobilna“, tj. da je bez problema igramo po vrtićima, školama i drugim ustanova. Međutim, ovde smo na to u potpunosti zaboravili i našem stolaru zadajmo muke uz svaku novu ideju.

„Lane“ će ovu priču prikazati kroz lutke, koje kroz žive boje i interesantne kreacije govore o glavnim likovima. Svaki od njih lako će ući pod kožu publici:

-Muva je jedna pevačica, koja je fantastična i za sebe misli da je „vrh vrhova“. Komarac je Zujić Zuka, dolazi iz Sovingrada i on je „prvi opanak svog mesta“. Slaba Žaba Kreketuša Puniguša je balerina i nju će publika tek posebno da upozna. Mišić Micko je šaljivdžija i otkačen lik, koji sve okreće na šalu i dobrotu. Čak i kada se oni međusobno posvađaju, on je tu da smiri situaciju. Osim toga, moja malenkost igra nabildovanog zeca, koji uvek želi da je sve po njegovom.

Adaptaciju teksta i režiju uradila je Tanja Dimić Stojanov, vaspitačica i dugogodišnja glumica Pozorištanca „Lane“. Premijera „Zunzarine palate“ zakazana je za nedelju, 28. oktobar u 17 sati.