U Nakovu zadovoljni ovogodišnjim investiranjem

U Mesnoj zajednici Nakovo investicije planirane u ovoj godini realizuju se planiranom dinamikom. Najveće ulaganje je uređenje graničnog prelaza Nakovo -Lunga u okviru kojeg će biti izgrađena i biciklistička staza.

https://youtu.be/L7Umimqdy8s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Budžet je planiran na osam miliona dinara. Iz gradske kase dobićemo 4,5, a od samodoprinosa 3,5 miliona dinara. Osim investiranja u granični prelaz i biciklističku stazu u toku je adaptacija svečane sale prostora Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Završena je rekonstrukcija objekta koji koristi KUD “Izvor”, a u toku je postavljanje rasvete u školskom dvorištu – istakao Milan Majstorović, predsednik MZ Nakovo.

Planira se i izgradnja svlačionica i tribina na fudbalskom stadionu “Poleta” koje će biće finansirane iz mesnog budžeta.U toku je izrada projekta. Prošle godine započeta je rekultivacija zemljišta na prostor od oko tri hektara. Uređeno je 50 odsto parcele i konstrukcija budućeg veštačkog jezera. U ovom mestu očekuju da radovi ove godine budu nastavljeni. Uveliko traju pripreme za proslavu Vidovdana, slavu sela. Biće organizovan VII Vidovdanski sabor.

-U okviru sabora biće održan 11. Međunarodni festival folklora. U četvrtak, 27. juna biće održana pozorišna predstava, narednog dana je veče izvornih pesama, a centralna manifestacija biće u subotu 29. juna.Tog dana biće održane gastronomske čarolije: pasuljijada i pečenje vola na ražnju, književno veče Vanje Bulića – rekao je Majstorović.

Defile učesnika Međunarodnog festivala “Ajmo zaigrati, ajmo de” počinje u subotu, 29. juna u 19 sati i 15 minuta, dok je koncert zakazan za 19 i 30 časova uz učešće gostiju iz Rumunije i Mađarske.