U Nakovu se privode kraju investicije planirane za 2018. godinu

Sezona radova privodi se kraju. U Mesnoj zajednici Nakovo zadovoljni su visokim procentom ostvarenih ciljeva zacrtanih za ovu godinu:

-Mi za ovu godinu zavrašavamo sa investicijama. Otprilike je urađeno 90 odsto posla planiranih za ovu godinu. Ostalo je da se završi nešto na produbljivanju jezera i jedan deo ulične rasvete, objašnjava predsednik MZ Nakovo Milan Majstorović.

U ovoj mesnoj zajednici pripremaju se planovi i za narednu godinu:

-Za iduću godinu smo planirali da se baziramo na projektnu dokumentaciju. Tako smo planirali da izradimo projektnu dokumentaciju za prečistač otpadnih voda i da se izradi projektna dokumentacija za igradnju novog objekta FK „Polet“. Imamo urađeno idejno rešenje za objekat sa tribinama. Planirano je i asfaltiranje Ulice Ive Lole Ribara, popravka trotoara, kao i zamena stolarije u Domu zdravlja i sređivanje dvorišne rasvete u dvorištu OŠ „Petar Kočić“. Tamo nemamo rasvetu, a samim tim ni mogućnosti za letnje aktivnosti, poslebno omladine u Nakovu.

Naredne godine trebalo bi da počne i druga faza rekultivacije jezera, oko kojeg bi trebalo urediti i izletište:

-Radimo kompletno projekat za jezero za celu parcelu. Uradili smo i projekat uređenja zelenila oko jezera. Ostaje nam rešavanja pitanja divljih deponija i izrada projektno tehničke dokumentacije za novu pijacu.

Budući da su prilikom izrade socijalne karte meštani Nakova kao jedan od glavnih problema izdvojili kanalizaciju, prvi čovek mesne zajednice istakao je da bi njena izgradnja zahtevala značajna finansijska sredstva:

-Problem kod kanalizacije je to što je u pitanju skupa investicija. Nakovo je imalo kompletnu projektnu dokumentaciju za izradu kanalizacione mreže još 1985. godine. Po zakonu iz 2015. godine to je zastareo projekat i ovog momenta se ponovo nalazimo na nultoj tački. Nažalost, ni demografija nam ne ide u prilog da bismo bili optimisti po tom pitanju.

U ovoj mesnoj zajednici veći je i priliv u kasu samodoprinosa. Zahvaljujući porastu boja zaposlenih, Nakovo bi ovu godinu trebalo da završi sa 2,8 miliona dinara, što je 30 odsto više u odnosu naprošlu godinu.