U Mokrinu primarno ulaganje u infrastrukturu

Galerija Doma kulture u Mokrinu potpuno je adaptirana. U ovaj prostor nije ulagano tri decenije, a sada su zamenjeni prozori i vrata, strujne instalacije, stara rasveta, postavljene su i nove galerijske šine. Sredstva, 490.000 dinara, su obezbeđena iz budžeta mesne zajednice.

 

 

 

 

 

 

 

-U narednom periodu postavićemo pločice u holu Doma kulture za šta će sredstva izdvojiti mesna zajednica tako da će ovaj prostor potpuno biti uređen. Prva veća investicija koja nas očekuje je asfaltiranje ulice Aresnija Čarnojevića. Na konkursu je odabran je i izvođač radova za projektovanje fekalne kanalizacije i prečistač otpadnih voda – istakao je Živko Ugrenović, predsednik MZ Mokrin.

Sa projektom može da se konkuriše za sredstva kako u republičkim i pokrajinskim, tako i u evropskim fondovima. Fekalna kanalizacija bila bi rađena u vakum sistemu na javnim površinama.U ulici Aresnija Čarnojevića očekuje se asfaltiranje u dužini od 500 metara, kao i krpljenje udarnih rupa.

-Biće urađena i rekonstrukcija trotoara u ulici Svetog Save od Svetozara Miletića do Đure Đakovića. Mesna zajednica je podnela zahtev za otkup nekadašnje stolarske radionice u užem centru sela čiji je vlasnik jedna slovenačka firma. Ovaj objekat nam treba da bismo izmestili postojeću pijacu – objašnjava Ugrenović.

Uveliko se radi na tome da se kupi kuća u Mokrinu u kojoj će biti smešten legat Raše Popova, Miroslava Antića, kao i Muzej Mokrina.Završeno je idejno rešenje za rekonstrukciju Varoškog trga. Procenjena vrednost radova je 35 miliona dinara. Predviđeno je da deo trga bude i prostor ispred mesne zajednice. Iz budžeta grada za Mokrin je u ovoj godini predviđeno 12 miliona, a od samodorpinosa osam miliona dinara.