U kikindskim srednjim školama ostalo još mesta, ali samo za četvorogodišnje smerove

Nakon prvog upisnog kruga za sve svršene osnovce, u kikindskim srednjim školama ostalo je još nepopunjenih mesta. U Ekonomsko trgovionskoj školi, u prvom krugu je upisan maksimalan broj đaka, u Tehničkoj je ostalo svega šest praznih mesta, u SSŠ „Miloš Crnjanski“13, dok je u Gimnaziji ostalo još 54 nepopunjena mesta, u pet odeljenja, koliko ih trenutno ima u ovoj školi. Veliko  interesovanje ove godine, što je primetno,  vlada za trogodišnjim zanimanjima.

Osmaci, pogotovo oni koji su bili marljivi i koji su svojim zalaganjem dogurali do stadijuma da mogu da dobiju đačku knjižicu željene škole, završili su upis. Đaci sa malo slabijim brojem bodova će morati da se zadovolje upisom u neku od škola, koja nije na vrhu njihove liste želja.

U kikindskim srednjim školama ostalo je još mesta za neraspoređene đake, ali je problem što đaci, koji se nisu upisali u prvom, krugu nemaju dovoljno bodova za upis u četvorogodišnje smerove, gde je još ostalo mesta. Direktori srednjih škola u većini slučajeva su zadovoljni kako je prošao prvi krug upisa.

Ove godine  499 osmaka polagalo je završni ispit. Srednje škole je upisalo 466 đaka, među njima i 56 koji nisu sa teritorije grada Kikinde. Jedan broj đaka ostao je neraspoređen, zbog malog broja bodova na završnom ispitu , što ih usmerava ka trogodišnjim školama u Čoki, Senti ili Novom Kneževcu. To je ujedno za roditelje dodatni udar na kućni budžet. Na današnjem Aktivu direktora škola SBO, koji je održan u Kikindi, uz  učešće načelnice Školske uprave za Banat, Snežane Oluški Vlačić razgovaralo se na temu mreže škola, ali glavna tema su bili rezultati upisa nakon drugog kruga.