U Kikindi otvorena laboratorija “Premium lab”

Od danas je u Kikindi otvorena nova laboratorija “Premium lab”. Medicinska laboratorija nalazi se u ulici Đure Jakšića 67 i otvorena je radnim danima od 7 do 19, a subotom od 7 do 14 sati.U ovom objektu nude se najsavremeniji testovi sa najmodernijom opremom.

 

 

 

 

 

 

 

-Ono što nas izdvaja u odnosu na druge laboratorije je panel genetskih testova koje nudimo u saradnji sa američkim laboratorijama tako da analiziramo sve gene odraslog čoveka tačnije uočavamo predispozicije ka naslednim karcinomima, metaboličkim bolestima i farmakogeonomiku koja određuje koliko je određenoj sobi pogodan koji lek. Ovim putem analiziramo 50 grupa lekova – istakao je Nebojša Tepavac, direktor “Premium Genetics”.

Ova laboratorija nudi i najsavremenije prenatalne testove.

Radimo prenatalni test veragene, jedini test na svetu koji u analizu uključuje i biološkog oca. Ukrštanjem genetike buduće majke i oca analiziramo dodatno 50 monogenskih bolesti i poremećaja što nijedan drugi prenatalni test na svetu ne radi – dodao je Tepavac.

U laboratoriji je zaposleno četvoro radnika. Pored troje laboranata tu je i doktor biohemičar. Povodom otvaranja sugrađani mogu da iskoriste i specijalnu akciju koja traje do kraja avgusta. “Premium lab” nudi besplatnu analizu krvi za svu decu do 12 godina, kao i 30 odsto popusta za analizu lipidnog statusa.