U Kikindi i selima 50.607 građana sa pravom glasa

Nepuna tri dana ostala su do održavanja predsedničkih izbora u Srbiji. Građani će imati priliku da glasaju za 11 kandidata čije kandidature je potvrdila Republička izborna komisija. Radnom telu RIK-a u Kikindi stigao je izborni materijal koji se prosleđuje biračkim odborima.

U Kikindi i devet sela ima 60 biračkih mesta 35 u gradu i 25 na selima i nalaze na istim lokacijama kao i prošle godine. Otvaraju se u sedam, a zatvaraju u 20 časova. U birački spisak upisano je 50.607 birača za 700 manje nego na prethodnim izborima.

-Nemoćna lica, invalidi i svi ostali koji iz objektivnih razloga ne mogu da dođu do biračkog mesta treba da se jave biračkom odboru do 11 sati u nedelju kako bi tokom dana tri člana biračkog odbora izašla na teren i omogućila glasanje – istakao je Ljuban Sredić, koordinator radnog tela RIK-a za Kikindu.

 

U radnom telu RIK-a je osam članova, dok na biračkim mestima im 28 članova biračkog odbora.

-Građani na glasanje treba da ponesu, ličnu kartu, vozačku dozvolu ili pasoš, dok obaveštenje kojim se pozivaju na glasanje nije obavezno poneti na biračko mesto. Birači kojima je istekla lična karta mogu da glasaju pod uslovom da imaju dokaz da su podneli zahtev za izradu novog ličnog dokumenta.

Tokom predizborne tišine, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.Ukoliko se ta odredba ne poštuje, birački odbor se raspušta, a glasanje ponavlja.