U Kikindi aktivno 1.107 slučajeva virusa korona, proglašena vanredna situacija

U Kikindi aktivno 1.107 slučajeva virusa korona, proglašena vanredna situacija

Na osnovu zaključka Gradskog štaba  za vanredne  situacije, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač je doneo odluku o uvođenju vanredne situacije, na teritoriji grada Kikinde.

Na današnji dan u  Kikindi je  1.107 aktivno obolelih od koronavirusa, što ukazuje na činjenicu da je epidemiološka situacija u našem gradu izrazito nepovoljna odnosno  katastrofalna. Stoga su zaključak gradskog Štaba i odluka doneti su na osnovu  predloga i sugestije epidemiologa. Za sada se ne uvode nove mere, ali se apeluje na sugrađane da se pridržavaju mera zaštite koje su na snazi.  Uvođenjem vanredne situacije daju se šira ovlašćenja svima,  koji kontrolišu sprovođenje mera zaštite  odnsono na inspekcijske službe uz asistenciju policije.  Tok dešavanja usloviće usklađivanje, ukoliko bude novih mera na republičkom nivou, sa aktuelnom situacijom u gradu.

Štab će redovno informisati i obaveštavati  stanovništvo i javnost  o svim bitnim činjenicama  od značaja za zaštitu  i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti, zbog kojih je vanredna situacija i proglašena.