U kampanji “Legende Jezera” prva predstavljena Marica Stražmešter, dvostruka olimpijka

Pano Marice Stražmešter prvi je istaknut u okviru kampanje “Legende Jezera” koja ima za cilj da promoviše najuspešnije sportiste Kikinde koji su prve korake napravili upravo u Sportskom centru “Jezero”.

U kampanji “Legende Jezera”koju je pokrenuo Sportski Centar „Jezero“ prva je predstavljena naša najuspešnija plivačica, dvostruka olimpijska Marica Stražmešter. Sada će i svi posetioci otvorenih bazena imati priliku da se upoznaju sa kikindskim najboljim sportistima. Marica je prvi olimpijski uspeh postigla sa 19 godina u Sidneju, a potom 8 godina kasnije u Pekingu. Do takvih rezultata došla je isključivo napornim radom.

Višestruka šampionka Srbije i Balkana u plivanju i dvostruka olimpijka iz Kikinde je dalje otišla za Španiju, Tajland i Francusku a danas živi i radi u Majamiju i i dalje je plivanje njen prvi izbor.

Kampanja “Legende Jezera” trajaće dve godine i obuhvatiće sve kikindske sportiste koji su ostavili značajan sportki trag. Pored panoa i plakete, plan je da bude izrađena i knjižica namenjena predšlolcima kako bi odabrali sport kojim žele da se bave.

Među „Legendama Jezera“ biće još nekoliko olimpijaca kojima se Kikinda ponosi a sledeća će takođe biti žena. Ko je to, saznaćemo za nekoliko meseci kada je planirano postavljanje sledećeg panoa.