U gradskom derbiju “Kikinda 1909” slavila protiv ŽAK-a

U 25. kolu Vojvođanske lige Istok u gradskoj derbiju između ŽAK-a i “Kikinde 1909” slavili su fudbaleri sa Gradskog stadiona rezultatom 4:2. Utakmicu je pratilo oko 600 gledalaca koji nisu ostali razočarani igrom na terenu s obziroma na to da su oba tima dala sve od sebe. “Kozara” iz Banatskog Velikog Sela na domaćem terenu sa 3:0 savladala je “Krajinu” iz Krajišnika. Fudbaleri novokozaračke “Slobode” pretpeli su poraz od 2:0 u Perlezu od igrača “Vojvodine”. U sredu se igra 26. kolo. “Sloboda” dočekuje “Jedinstvo”, ŽAK igra u gostima protiv “Mladost”, Kikinda je domaćin “Proleteru”, a “Kozara” odlazi na megdan “Jedinstvu” iz Novog Bečeja.

 

 

 

 

 

“Kozara” je i dalje na liderskoj poziciji sa 63 boda, “Sloboda” je treća sa 44 boda, “Kikinda 1909” je na 10. mestu sa 31. bodom, a ŽAK zazuzima 13. mesto sa 28 bodova.

U utakmicama Područne lige Zrenjanin “Polet“ iz Nakova kao domaćin izgubio je rezultatom 3:1 od „Rusandu“ iz Melenaca. Ruskoselska ”Crvena zvezda“ trebala je biti domaćin „2.oktobru“ iz Kumana, ali kako gosti nisu došli biće registrovan službeni rezultat 3:0 u korist domaćina. Mokrinski „Delija“ pretpeo poraz od 3:1 u gostima od ekipe „Radnički“ iz Jaše Tomića.

Na tabeli „Delija“ je na šestom mestu sa 41. bodom, „Crvena zvezda“ je 10. sa 34 boda, dok je „Polet“ 14. sa 30 bodova.

U 15. kolu Međuopštinske lige Kikinda-Žitište bašaidska „Vojvodina“ sa 5:2 savladala je „Proleter“ iz Međe. „Napredak“ iz Banatske Topole izgubio je sa 2:1 na gostovanju u Novoj Crnji od ekipe „Roham“.

Rukometaši “Kikinde Grindeks” izgubili su rezultatom 27:25 na gostovanju u Suboticu od ekipe “Spartak Vojput”. U plej kupu i dalje su prvi na tabeli sa 12 bodova. Rukometašice “Kikinde” nastavile su pobednički niz i u Somboru sa 32:25 savladale su ekipu “Ravangrad”.Mokrinski rukometaši na gostovanju u Šidu sa ekipom “Radnički” igrali su nerešeno 27:27.