U čast Čika Jove: Radionice i koncert „Leteće gitare” otvorili 25. „Zmajeve dečije igre”

Kikinda je jedini grad pored Novog Sada koji već četvrt veka neguje manifestaciju u čast jednog od najvećih pisaca za decu, Jovana Jovanovića Zmaja.

Plato ispred Kulrurnog centra okupio je mališane iz vrtića i škola, koji su uživali u različitim kreativnim radionicama:

-Evo da vam kažem, sad pravim kao neki nakit, pa ću na slikanje, a onda i da pravim magnete. Nakit ću pokloniti baki i deki, a magnet drugu, istakao je naš mali sugrađanin, dok je mlada dama dodala:

 

-Pravila sam magnet. Koristila sam šarene boje i bilo mi je jako lepo.

Pored kreativnih radionica, Kulturni centar Kikinda, koji je i organizator manifestacije, upriličio je koncert Branimira Rosića i njegove „Leteće gitare“:

Ne bi bilo loše da napravimo karavan „Zmajevih dečijih igara“ i da ga ima svaki grad. To i jeste suština umetnosti – da se širi i ide dalje. Mi ćemo biti tu kao tačkice da osvetlimo putiće.

Podršku je, kao i svake godine, dala i lokalna samouprava, a predsednica Skupštine Grada Kikinde Stanislava Hrnjak istakla je da je velika čast što naš grad već 25 godina slavi čika jovu Zmaja:

-Čestitam Kulturnom centru. Mislim da smo privilegovan grad i da kroz ovako zabavne sadržaje deca najlepše i najlakše uče. To je nešto što treba da bude naša dalja misija, jer kada spojite obrazovanje i kulturu, onda kroz ovakvu manifestaciju, koja je vrlo značajna, dobijate mladost koja raste i razvija se i sutra će preuzeti ono što mi danas radimo. Želim im puno uspeha, a podršku lokalne samouprave imaće uvek.

Manifestacija je ove godine bogatija i za kviz znanja, koncert i naravno centralni deo programa, koji okuplja dečije pisce.