TV Rubin osuđuje upad u RTS,na protestu u Beogradu i Kikinđani

TV Rubin osuđuje upad  lidera Saveza za Srbiju i dela demonstranata u zgradu RTS-a. Ističemo da zastrašivanje novinara i ugrožavanje bezbednosti većeg broja ljudi nisu i ne mogu biti prihvatljiv način iskazivanja nezadovoljstva jer su nespojivi sa principima demokratije i slobode medija na koje se, između ostalog, organizatori protestnih okupljanja navodno pozivaju.

Zahvaljujući profesionalnoj reakciji policijskih snaga koje su mirno izvele demonstrante iz zgrade RTS-a sprečeni su dalji incidenti.

Očekujemo da kolege iz RTS-a, ali i svi drugi novinari i medijski radnici u našoj zemlji budu zaštićeni od napada i da se jasno i nedvosmisleno poruči da nasilju i zastrašivanju nema mesta i da mediji ne smeju biti poligoni za nasilna politička razračunavanja.

Inače, među učesnicima sinoćnog protesta “Jedan od 5 miliona” u Beogradu, predvođenog liderima SzS, koji je prerastao u pokušaj nasilnog uređivanja programa Javnog medijskog servisa i sprečavanje zaposlenih u toj kući da nesmetano obavljaju svoj posao, bilo je i Kikinđana, kako su to i zabeležile kamere Al Džazire.