Trik je u “Triku”

U Skupštini grada Kikinde između generalnog direktora fabrike “Jaffa” Crvenka i “Banini” Bojana Kneževića i Božidara Maljkovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije potpisan je ugovor kojim je brend “Trik” postao zvanična grickalica olimpijskog tima Srbije. Gradonačelnik Pavle Markov istakao je da mu je posebno zadovoljstvo što je domaćin ovako važnog događaja.
-Kikinda je most između dve važne stvari sporta i povratka “Baninija” na tržište. Sport je najbolji izvozni brend Srbije, a naša sredina iznedrila je veliki broj sportista. Gradska uprava uvek je bila tu da pomogne razvoj sportista. Naš kikindski brend Kompanija “Banini” u prošlosti je bila važna za Kikindu i u njenoj promociji. Sa velikom pažnjom ispratili smo sve što se dešavalo oko kupovine fabrike tako da mi je drago što smo u novom vlasniku dobili važnog partnera -rekao je Pavle Markov.


Bojan Knežević ponosan je što će brend “Trik” biti deo olimpijske porodice:
-Slogan “Trik je u triku” ćete još dosta puta čuti u naredne četiri godine. Na ovaj način promovišemo i potencijal koji ima fabrika “Banini”. Imamo velike proizvodne mogućnosti, a još važnije od toga je što imamo stručne i motivisane radnike koji očekuju rast. “Banini” ima olimpijski cilj, a to je da u narednom periodu prodremo na velika evropska tržišta.


Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, napomenuo je da se u Kikindu uvek rado vraća:
-Pribavljanje novca je teže nego ikad. Treba puno rada i ljubavi da jedna ugledna kompanija poput ove pomogne sportu. Mi sav novac stavljamo u funkciju naših vrhunskih sportista: Ivane Španović, Milice Mandić, odbojkaša, košarkaša, odbojkašica i drugih. Najčistije ulaganje u sport je upravo ulaganje u olimpijce.


“Banini” od aprila ove godine posluje zajedno sa Kompanijom “Jaffa” iz Crvenke. Za sedam meseci pokrenuta je proizvodnja i zaposleno je više od 200 radnika. Knežević dodaje da je zadovoljan sadašnjim rezultatima i da očekuje rast u narednoj godini. Od aprila, od kada je Kompanija kupljena, do danas proizvodnja je dostigla polovinu od ukupnog kapaciteta od 70 tona proizvoda na dan.
U želji da podrži sportiste, ali i građane Kikinde, „Banini“ će Opštoj bolnici Kikindi donirati opremu za salu za kinezi terapiju Službe za fizikalnu i sportsku medicinu.