Tri zlata, jedno srebro i drugo mesto u ukupnom plasmanu za kikindske džudiste, na Državnom prvenstvu


Tri zlata i jedno srebro bilans su sportskog vikenda za članove džudo kluba „Kikinda“. Oni su na Međunarodnom državnom takmičenju u Beogradu za kadete, pokazali svoju utreniranost i borbenost.

Uigrana ekipa kikindskih džudista, koji se bore za boje svog kluba, ali i grada Kikinde imali su vrlo uspešan vikend. Kako su rekli trener Svetislav Vukmirica i mentor Jelena Krvopić, to  uopšte nije retkost kod ovih vrednih i ozbiljnih sportista. Dokaz tome su tri zlatne i jedna srebrna medalja iz Beograda sa Državnog takmičenja za kadete:

-Tema današnje konferencije svakako je fantastični uspeh naših takmičara na Državnom takmičenju. Oni su se svojim uspehom izborili za status reprezantativaca. Ono što su pokazali je za ponos i predstavlja njihov lični uspeh ali i uspeh našeg kluba. Oni su kadeti, tek su počeli da se razvijaju, ali su dostojni naslednici vrhunskih takmičara našeg kluba. Do kraja godine će i naši pioniri pokazati svoj kvalitet.

Tara i Matej Kojić su brat i sestra blizanci, inače učenici Gimnazije „Dušan Vasiljev“. Džudo ih kao sport nije u isto vreme zainteresovao i kako kaže mentorka Jelena Krvopić, ne prilaze mu sa istim senzibilitetom, ali su podjednako dobri. Zlato je pripalo i najmlađoj u kategoriji kadeta, četrnaestogodišnjoj Milici Latković. Gimnazijalcu Dušanu Kežiću, kako kaže, nije teško da gotovo svakoga dana osim u školu, putuje i iz BVS i na trening. A koliko ozbiljno sve ovo shvata dokaz je još jedno zlato u njegovom sportskom CV-u.

Osim što su na Državnom takmičenju pokazali čime rapolaže grad Kikinda, kada je džudo u pitanju, članovi ovog kluba su takođe proteklog vikenda, na Međunarodnom, Memorijalnom turniru „Miloš Mrdić“ u Trebinju, u konkurenciji 50 klubova, osvojili tri medalje. Nađa Iličin je osvojila prvo, Dunja Mutavdžić drugo i Veljko Višnji je osvojio treće mesto.