Treći put u našem gradu manifestacija “Izađi mi na teglu”

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ će 5. sptembra biti organizovana na Gradskom trgu. Do sada je za takmičenje prijavljeno 15 ekipa, a sav potrebni materijal je obezbedio organizator. U okviru jednodnevne manifestacije planiran zabavni program i Mini tegla bazar.

Takmičenje u kuvanju pravog srpskog ajvara peti put se organizuje na nivou Srbije, a u Kikindi će biti organizovano po treći put, čime manifestacija dobija prefiks tradicoiionalna. Kako je rekao Stefan Kresoja,  ispred Odseka za poslove razvoja grada, manifestacija je vrlo dobro prihvaćena u gradu te je bilo i za očekivati dobar odziv:

-Takmičiće se ekipe koje će se boriti za najbolji kikindski ajvar. NJih će ocenjivati tročlani stručni žiri, u sastavu: najbolji lokalni kuvar, tehnolog i ličnost koja je ostvarila zapažene rezultate za naš grad. Ekipe su većinom iz redova organizacija i udruženja,  broj ekipa je limitiran, te nismo  mogli da uvrstimo  sve prijave u takmičarski deo.

 

U okviru najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu biće postavljene i tezge u okviru Mini tegla bazara, a u zabavnom programu će učestvovati i razna kulturno umetnička društva, koja će i otvoriti ovogodišnju manifestaciju „Izađi mi na teglu“.