Treće mesto u Poljskoj za OK „Ki-0230“

U poljskom gradu Jaslo okupilo se 30 odbojkaških ekipa iz Mađarske, Rumunije, Slovačke, Ukrajine i Češke, a među njima su bile i mlađe pionirke kluba „Ki-0230“.

U jakoj konkurenciji Kikinđanke su uspele da izbore treće mesto:

-Nije bilo toliko teško. Učestvovala je 21 ekipa. Ipak, jedan tim iz Mađarske je bio baš zahtevan protivnik, kaže jedna od igračica kikindskog tima Manja Galić.

Iskustvo igranja na inostranom terenu veoma je značajno za mlade odbojkašice:

-Lepo je bilo. To je nešto što ćemo pamtiti celog života, jer smo osvojile tako visoku poziciju. Pokazale smo da Srbija nije samo neka mala zemlja, već i da smo veoma jake, kaže Jovana Mijatović, a Ratka Sokola dodaje:

 

-Bilo je divno, iskustvo koje ću uvek pamtiti. Najupečatljiviji su bili naša igra i trud, koje smo pokazale tokom celog turnira. Najteže protivnice su bile Poljakinje, koje nismo uspele da pobedimo.

Nedavni uspeh ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, koja je osvojila najsjajnije odličje na svetskom prvenstvu motiv je više za ove mlade devojke da još intenzivnije treniraju i trude se. One imaju i svoje uzore u šampionskoj ekipi:

-Meni je uzor Milena Rašić, najbolji srednji bloker na svetu. Ja igram na toj poziciji i njoj se stvarno divim i jednog dana bih želela da budem kao ona, ističe Aleksandra Došen.

Starije kategorije kluba „Ki-0230“ startovali su prvenstvo u Prvoj vojvođanskoj ligi porazom u gradskom derbiju. Ipak, uspeli su da uzmu bod, što je veoma značajno za ovu mladu ekipu:

-Nakon prošlogodišnjeg izborenog ranga, sada smo u Prvoj vojođanskoj ligi. Bitno je da smo iz ovog poraza izvukle jedan poen, a da je druga ekipa osvojila dva boda. Meč je bio neizvesan i završen tesnim rezultatom 3:2 u setovima i 15:13 u poslednjem setu. Nažalost, naš kapiten je imala tešku povredu i nadamo se njenom brzom oporavku. Bitno je da će i ove godine sve selekcije biti uključene u zvanična takmičenja Odbojkaškog saveza Vojvodine, objašnjava trener u klubu Tamara Radlović.

Za ovu ekipu važno je da pokaže dobru igru u Prvoj vojvođanskoj ligi. Isti tim odigraće i kadetsko prvenstvo, pa takmičenje sa starijim uzrasnim kategorijama služi da se stekne neophodno iskustvo za neke buduće pobede.