Treće mesto na tabeli i dobre partije motivacija za odbojkaše „Kikinde” da se plasiraju u play off

Uz dva izgubljena meča u jesenjem delu prvenstva, igrači MOK „Kikinda“ zauzeli su treće mesto na tabeli Prve vojvođanske lige.

Analizirajući polusezonu, trener Milan Radosavčev istakao je da može da bude zadovoljan rezultatima, ali ne i time koliko je ekipa radila, jer su je pratili problemi:

-Studenti nam nisu dolazili, a imali smo i sitne povrede, pa ni trenažni proces nismo uspeli da uradimo kako smo zamislili. Sve je ispalo dobro, kada se uzme u obzir koliko smo radili. Izgubili smo dve utakmice, od ekipe koja je znatno iskusnija. To nije bilo opravdanje, jer da smo samo u tom jednom meču bili svi prisutni, mislim da bismo pobedili.

Trener Radosavčev nada se da će ovakav sastav biti dovoljno jak da nastavi prvenstvo, jer ga u prolećnom delu očekuju novi izazovi i potencijalni plasman u play off:

-Plasmanom u play off bismo uradili veliku stvar. Mi smo najmlađa ekipa u ligi. To se kod nas godinama dešava. Naš tim ima četiri relativno iskusnija igrača, koji imaju 20 i više godina, a od njih četvorice tu su dvojica. Ostalo su kadeti i pioniri. To nema niko u ligi i samim tim smo ponosni na naš rezultat.

Budući da je ekipa veoma mlada, postoje oscilacije u igri, koje su se videle i u poslednjem meču jesenjeg dela prvenstva:

-Mi smo poslednju utakmicu protiv „Stražilova“, koju smo igrali u nedelju, gubili 2:0, pa smo uspeli da se povratimo. Neke stvari zbog neiskustva trpe i to je proces odrastanja kako ekipe, tako i igrača. Navikli smo da radimo puno i onda dođu rezultati.

Seniori i kadeti „Kikinde“ sada su na zasluženom, ali kratkom odmoru, jer ih početak priprema za drugi deo sezone očekuje već 9. januara. Sa druge strane, pioniri su prvenstvo tek počeli i u dosadašnje tri utakmice ostvarili su maksimalan učinak.