Treća Umetnička kolonija u BVS. Organizatori u petak očekuju oko 30 umetnika

Udruženje likovnih i književnih stvaralaca“Džev“ u Banatskom Velikom Selu  treći put organizuje koloniju slikara umetnika, posvećanu prerano preminulom Dušanu Kerkezu-Dževu. Otvaranje trodnevne kolonije je u petak u 18 sati, na jezeru „Laguna“, a očekuje se učešće oko 30 umetnika.

Kolonija će i ove godine biti smeštena na prostoru oko jezera Laguna, kako bi slikari mogli da imaju dobre uslove i slikarsku slobodu. Kako je naveo predsednik Udruženja likovnih i književnih stvaralaca Marko Đaković, svake godine je sve veći odziv slikara:

-Kolonija ima tematski karakter i ovoga puta će umetnici slikati građevine prepoznatljive za BVS. Ovoga puta će među slikarima stvarati i troje dece umetnika, iz BVS i Kikinde. Kolonija je posvećena Dušanu Kerkezu Dževu, koji da je poživeo bio bi prvi akademski slikar u BVS-u.

Koloniju i ovoga puta podržava grad Kikinda, kao i MZ BVS, ali i prijatelji Udruženja. Udruženje je svim učesnicima obezbedilo smeštaj, boravak kao i slikarski materijal.

 

Radove, koji nastanu na koloniji će biti poklonjeni u posebne svrhe, kroz humanitarne akcije, ali i prijateljima i sponzorima ovog umetničkog okupljanja, dodao je naš sagovornik.