Treća pčelarska izložba u Kikindi

Na Gradskom trgu održana je manifestacija pod nazivom “Kikindski pčelari Kikinđanima 2016” na kojoj su se okupili pčelari iz grada i sela. Sugrađani su imali priliku da vide i kupe prirodne i zdrave proizvode od pčelinjeg meda.
-Pčelarstvo je važna poljoprivredna grana, a u okviru treće izložbe predstavilo se 11 pčelara iz Kikinde i sela. Godina je bila loša za proizvodnju pčelinjeg meda, ali bez obzira na to pčelarstvo u svim udruženjima u Gradu Kikindi je u ekspanziji – rekao je Saša Čolak, predsednik Udruženja pčelara Kikinde, organizatora manifestacije.
Sa pčelarima su se družili i gosti iz drugih država, a bilo je organizovano i stručno predavanje na kojem je Goran Stanojević, pčelar iz Smedervske Palanke govorio na koji način prikuplja pčelinji otrov.

vlcsnap-2016-09-17-13h32m27s78
-Grad Kikinda izdvojio je značajna sredstva kao pomoć pčelarima, a ovakve manifestacije uvek ćemo podržavati – istakao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.
Manifestaciju je pratio prigodan program u kojem su učestvovali učenici OŠ “Jovan Popović”, balerine Balatske škole i članovi škole folklora ADZNM “Gusle”.