Treća “Fijakerijada” u Novim Kozarcima, u subotu u 14 sati

Konjički klub „Zelenac“ iz Novih Kozaraca organizuje treću Fijakerijadu u Novim Kozarcima. Nadmetanje oko tridesetak ekipa biće upriličeno na sportskim terenima Lisović, u subotu, s početkom u 14 sati.

Treća Fijakerijada, kao još jedna uspešna manifestacija postaće tradicija ovog vrlo aktivnog sela. Pored Strongmana, zatim tradicionalne Pitijade i Fijakerijada postaje vrlo značajno dešavanje. Kako organizator i predsednik KK „Zelenac“ Miodrag Bogojević obećava, ovoga puta očekuju više od 30 zaprega:

-Treću godinu zaredom organizujemo još jednu manifestaciju u Novim Kozarcima. Naš klub “Zelenac”okuplja članove iz Novih Kozaraca, Banatskog Velikog Sela i Ruskog Sela. Organizaciju pomaže i podržavaju kako grad Kikinda, tako i MZ Novi Kozarci, bez čijeg zalaganje ni ne bi mogli ovako nešto da organizujemo. Ovakav vid predstavljanja sela, kroz još jednu manifestaciju imaće uticaja da ovaj deo Banata, kao i sami Novi Kozarci dobiju na atraktivnosti te će više posetilaca dolaziti iz godine u godinu, što nam je između ostalog i cilj.

Tokom ovih godina učestvovao je veliki broj učesnika. Prve godione je na takmičenju uzelo učešće 40 zaprega, prošle godine 38, ali ono što posebno raduje domaćine je veliki broj posetilaca. Samo prošlog jula, na terenima imanja „Lisović“ okupilo se više od 500 posetilaca, što je za tu vrstu manifestacije poprilično dobar broj, tvrdi Bogojević. U subotu, sa početkom u 14 sati takmičiće se ekipe dvoprega, troprega i četvoroprega.