Treća Fijakerijada u Novim Kozarcima okupila tridesetak učesnika

Treća Fijakerijada u Novim Kozarcima okupila tridesetak učesnika

Na imanju “Lisović” u Novim Kozarcima Konjički klub “Zelenac” organizovao je treću Fijakerijadu. Pored Novokozaračana ovo udreženje okuplja i ljubitelje konja iz Banatskog Velikog Sela i Ruskog Sela. Na ovom događaju učestvovalo je tridesetak konjara.Fijakerijadu je podržala gradska uprava, bez čije pomoći ne bi bilo moguće da se održi.

 

 

 

 

 

 

 

-Konjički klub “Zelenac” je jedinstveno udruženje jer objedinjuje tri sela. Podržavamo ovaj događaj, a to isto rade i ljubitelji konja jer ih svake godine ima sve više na ovom takmičenju. Nadam se da će uz “Pitijadu” i “Strongmena” i ova manifestacija postati tradicionalna – istakao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

Odgajivača konja je sve manje, a organizatori se nadaju da će ovakva okupljanja podstaći mlade da zavole ove plemenite životinje.

-Učestvuju kvalitetna i dobra grla. Gosti su stigli iz Zrenjanina, Novog Sada, Kikinde, Gospođinaca, Vojvode Stepe. Tu smo da se družimo, ali i da promovišemo konjarstvo Miodrag Bogojević, predsednik KK “Zelenac.

Na svakoj Fijakerijadi učesnici moraju da ispoštuju pravila oblačenja i izgleda fijakera i konja.Meštani i posetioci imali su priliku da vide jahače, jednoprege, dvoprege, troprege, četvoroprege i mnoštvo prelepih konja, mahom lipicanera i noniusa.