Tradicionalni prijem za “Dane ludaje” okupio veliki broj zvanica i prijatelja Kikinde

Koktel povodom 36. „Dana ludaja“ koji je održan u dvorišti Gradske kuće okupio je domaćine i veliki broj gostiju Kikinde na jednom mestu. Da je naša najveća manifestacija prepoznatljiva u regionu potvrdio je i gradonačelnik Nikola Lukač pozdravljajući prijatelje našeg grada.

-Zadovoljstvo je i čast okupiti sve one koji vole Kikindu i moje Kikinđane jer nam je uvek prioritet cilj da od našeg grada napravimo bolje mesto za život. „Dani ludaje“ su naša najvažnija manifestacija tada se okupljamo, družimo, pričamo, razmenjujemo iskustva. To su dani kada smo domaćini dragim prijateljima i svim gostima koji dođu u Kikindu. Pored najtežih i najdužih ludaja, ponosimo se našim karnevalom predškolaca, banatskim fruštkom, evropskim kutkom i svim ostalim sadržajima koji prate ovu manifestaciju. Narandžasta boja i ludaja su brend Kikinde – istakao je Nikola Lukač.

Među prijateljima koji su boravili u Kikindi bili su i čelnici iz Bijeljine, Prijedora, Bosanskog Grahova i Istočnog Sarajeva i to: Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora, Uroš Đuran, načelnik opštine Grahovo, Marinko Božović ,načelnik opštine Istočna Ilidža i Milenko Ristić, predsednik Skupštine opštine Lopare.

Dane ludaje“ uveličali su i predstavnici ambasada: Finske, Norveške, Egipta, Maroka, Slovačke, Albanije, Belgije, Rumunije, Ukrajine, Crne Gore, Kipra.

Podsetimo da je gošća najveće manifestacije grada bila i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković koja je obišla Banatski fruštuk i ustanove kulture.